32 bin sürücü yakın takibe alındı

Senede 3 ve üzeri kazaya karışan sürücüler tek tek tespit edildi ve başta Hazine, Emniyet Genel Müdürlüğü olmak üzere tüm kurumlarla paylaşılarak, yakın takibe alındı. Bir kamyonun son 4 yılda 29 kaza yapması, bir başkasının ise iki sene içinde 24 kazaya karışması sigortacıları bile şaşırttı.


Senede 3 ve üzeri kazaya karışan, özellikle ticari araç sahibi 32 bin sürücü, yakın takibe alındı. Sigortacılar, ‘riskli sürücü’ diye nitelendirdikleri, her sene 3 ve üzeri kaza yapan, bundan dolayı da trafik sigortasına yüksek prim ödeyen sürücüleri tek tek tespit etti. Buna göre, 80 bin sürücü, kendi kusurundan dolayı her sene 3 ve üzeri kaza yapıyor. Son 3 yılda bu kişilerin neden olduğu kaza sayısı ise 300 bin. Yapılan tespite göre 30 milyon sürücü içinde 81 bini kazaların yüzde 12’sini gerçekleştiriyor. Bunların içinde 32 bin sürücü ise her sene 3 ve üzeri kazaya karışıyor ve neden oldukları kaza sayısı 110 binin üzerinde.

29 KAZA YAPAN BİLE VAR

Peki, kim bunlar? Ağırlığını kamyonet, kamyon, minibüs ve taksiler, yani ticari sürücüler oluşturuyor. Yapılan araştırmaya göre 7 bine yakın kamyon, 7 binin üzerinde kamyonet, 2 binin üzerinde minibüs senede 2 ve üzeri kaza yapıyor. 700’e yakın kamyonun ise her sene 5-6 kaza yaptığı tespit edildi. Yapılan araştırma sonucu bir kamyonun son 4 yılda 29 kaza yapması, bir başka kamyonun sadece iki sene içinde 24 kazaya karışması sigortacıları bile şaşırttı. Sigortacılar, yaptıkları araştırmayı derinleştirerek, bu sürücüler için son 3 yılda trafik sigortasından ödedikleri tazminat tutarlarını da belirledi. Örneğin, senede 2-3 kaza yapan bir kamyonetin neden olduğu bedeni ve maddi zarar nedeniyle 1,4 milyar TL hasar ödemesi yapmışlar. Aynı şekilde riskli sürücü olarak nitelendirilen otobüs sürücüsünün neden olduğu kazalar nedeniyle sigortacılar toplamda 3 milyar liranın üzerinde hasar ödemişler. Haberin devamı>>>


Bu Haber 24.07.2017 - 08:57:11 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.